Historisch overzicht

Ons bedrijf is midden de jaren dertig ontstaan als werkplaats voor metaalconstructies. Tot begin de jaren vijftig is Ferrari inderdaad vooral actief in het vervaardigen en installeren van mazouttanks. 

In 1957 verwerft de onderneming het statuut van bvba.

Begin van de jaren zestig besluit Ferrari zich op de industriële sector te richten en begint vaten en tanks van roestvrij staal te vervaardigen. Het bedrijf specialiseert zich daarbij in het op maat ontwikkelen en fabriceren van industriële mengapparaten.

Ferrari vult zijn eigen productenlijst geleidelijk aan met een gamma dat exclusief geïmporteertd wordt uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland, merken waarvan het de vertegenwoordiger wordt.

Midden de jaren negentig begint Ferrari commerciële en later professionele contacten te leggen met andere bedrijven ( TM Industry en MPF Europe / Lepage ). Daaruit ontstaat een partnership.  

In 1999 neemt Ateliers Ferrari zijn intrek in een gebouw van meer dan 3.000 vierkante meter, in de industriezone van Gellingen (Ghislenghien) . Op deze nieuwe locatie beschikt de onderneming over 4 rijdende bruggen - een nieuw brandlabo waar onze klanten hun producten kunnen testen en op punt stellen - en twee productie- en montagehallen die afgezonderd zijn van de rest van de werkplaats, waar installaties worden vervaardigd die aan bijzondere hygiënevereisten moeten voldoen.

Tegenwoordig zijn we met onze meer dan vijftig jaar ervaring één van de 4 of 5 ondernemingen in Europa die dergelijke gespecialiseerde installaties fabriceren. Onze huidige maatproductie spitst zich vooral toe op industriële vaten uitgerust met meng- of dispenseerapparaten, verwarmde vaten met instelfunctie en meng en roervaten.

De laatste jaren exporteert ons bedrijf naar Duitsland- Frankrijk- Nederland- Luxemburg- Slowakije - Marokko - Argentinië - Chili- Polen- Egypte...

Ateliers Ferrari bvba stelt tegenwoordig meer dan twintig mensen te werk.