Histrorisch overzicht

Ons bedrijf is midden de jaren dertig ontstaan als werkplaats voor metaalconstructies. Tot begin de jaren vijftig is Ferrari inderdaad vooral actief in het vervaardigen en installeren van mazouttanks. 

In 1957 verwerven de werkplaatsen het statuut van SPRL;

Begin de jaren zestig besluit Ferrari zich op de industriële sector te richten en begint vaten en tanks van roestvrij staal te vervaardigen. Het bedrijf specialiseert zich daarbij in het op maat ontwikkelen en fabriceren van industriële mengapparaten.

Ferrari vult zijn eigen productenlijk geleidelijk aan met een gamma dat het exclusief importeert uit Duisland, Frankrijk, Italïe, Nederland en Zwitserland, merken waarvan het de vertegenwoordiger wordt.

Midden de jaren negentig begint Ferrari comerciële en later professionele contacten te leggen met andere bedrijven ( TM Industry en ECAT). Daaruit ontstaat een partenership.  

In 1999 neemt Ateliers Ferrari zijn intrek in een gebouw van meer dan 3.000 vierkante meter, in de industriezone van Gellingen (Ghislenghien) . Op deze niewe locatie bechikken we over 4 rijdende bruggen - een niew brandlabo waar onze klanten hun producten kunnen testen en op punt stellen - en twee productie- en montagehallen die afgezonderd zijn van de rest van de werkplaats, waar installaties worden vervaardigd die aan bijzondere hygïenevereisten moeten voldoen.

Tegenwoordig zijn we met onze vijftig jaar ervaring één van de 4 of 5 ondernemingen in Europa die dergelijke gespecialiseerde installaties fabriceren. Onze huidige maatproductie spitst zich vooral toe op industriële vaten uitgerust met meng- of dispenseerapparaten, verwarmde vaten met instelfunctie en meng -en roervaten.

De laatste jaren exporteert ons bedrijf naar Duisland- Frankrijf- Nederland- Luxemburg- Slowakije - Marroko - Argentinië - Chili- Polen- Egypte...

Ferrari stelt tegenwoordig meer dan twitig mensen te werk.